Tank Poelcapelle

damon

 De Replica Tank van Poelkapelle: 


Tijdens de 1ste Wereldoorlog, waren er in 1917 grote tankslagen gevoerd hier in Vlaanderen. De Duitsers wisten echter niet wat ze zagen aan de Engelse horizon, ze dachten in het begin aan gewone watertanks,.. maar toen ze dit ijzeren monster in hun richting zagen rijden, wisten ze niet wat te beginnen. De Duitsers hadden uiteindelijk hun zwakke plek gevonden en begonnen de wegen te doen ontploffen, eenmaal de tanks het land moesten oprijden, zaten ze echter snel vast in de blauwe klei door hun eigen gewicht. Vele tanks zijn na de Oorlog in de grond blijven steken en werden later opkuist door hun grootte ijzerwaarde. In Poelkapelle heeft er ook lange tijd een tank vastgezeten aan het Guynemer Monument en is dan tot aan de 2de Wereldoorlog op de markt blijven staan tot dat de Duitsers dit Brits eigendom meegenomen hebben. Vele inwoners van Poelkapelle hebben voor de 2de Wereldoorlog in en rond deze tank gespeeld, door deze vele verhalen kwam het idee een tank voor Poelkapelle te bouwen en terug op de markt te plaatsen. Dit Project kwam van start door Johan en Luc Vanbeselaere, beiden gefascineerd door het Oorlogsverleden. Johan is een Ingenieur en samen met Dirk Vinck zijn er 3d tekeningen ontstaan en werken we nu samen met groep vrijwilligers om deze tank een geboorte te geven in 2017, precies na 100j tanks in de 1ste Wereldoorlog. Als je deze tank wilt bezoeken, of er eens mee wil rijden! Gelieve contact op te nemen via de contactpagina.

Bezoek ook de Facebook pagina en onze website!


tank logo

De VZW P1917A is een organisatie zonder winstoogmerk, die betrekking heeft op een aantal Poelkapelle-initiatieven met een historische impact: het Guynemer-comité en de werkgroepen "website historische Poelkapelle", "Duitse militaire begraafplaatsen", de "Zeppelin-Staaken" en natuurlijk de tankgroep 'Ypres Salient Tanks.

De statuten van de VZW worden jaarlijks vermeldt in het Belgisch Staatsblad met als volgt: de vereniging kan alle acties ondernemen die direct en indirect gericht zijn op het realiseren van haar doelstellingen. Op deze manier kan ze opkomen voor de belangen van Poelkapelle, ze kan een informatie- en documentatiecentrum opzetten, ze kan tentoonstellingen, rondleidingen, reizen, gadget verkoop, feesten, herdenkingen, presentaties en trainingen organiseren, ze kan boeken, tijdschriften en brochures publiceren, enz. . Het laatste is een niet-uitputtende lijst.

Bestuur verantwoordelijke voor P1917A (VZW

Contact: luc Vanbeselaere, Voorzitter P1917a

Contact: Laurent Hoornaert, secretaris

p1917Alogo

Ondernemingsnummer:BE 0887.579.001

Volledige naam: Poelcapelle 1917 Association

Publicatie Belgisch Staatsblad

P1917a Blogspot

-

Tank Poelkapelle/ Ypres Salient Tanks

ypressalienttanks

Coördinator/ Ingenieur: Johan Vanbeselaere,

Hulp Coördinator/ Website moderator: Stijn Butaye,

-

Help onze website te delen op de Sociale Media!

Facebook/ TweetPinterest/ Linkdin/ Email

Sponsors