Home

We zijn in verlof van 21juni - 15 juli

-


* Pondfarm & tank enkel op afspraak te bezoeken!

* Pondfarm and tank visits by appointment only!

logo

Welkom op onze website!!!

Click here for english!


Schrijf iets in ons gastenboek

Maak je lid & registreer je hier & bezoek ons op facebook!


De Pondfarm, de boerderij van de familie Butaye, dankt haar naam aan de aanwezige waterputten en is gelegen in het centrum van het WOI front. Als jonge tiener begon Stijn Butaye, alias “the bomb collector”, met het verzamelen van WOI voorwerpen die op hun boerderij en in de omgeving werden gevonden.
Door de groeiende collectie en belangstelling van geïnteresseerden volgde de logische stap van het ontwikkelen van een eigen privaat WOI verzameling. Talloze mensen uit de hele wereld weten de weg te vinden naar de Pondfarm/ replica tank en voelen zich hier verbonden omdat hun dierbare familielid hier in de streek heeft gevochten of het leven liet voor onze vrijheid.
Het is de wens en ambitie van de familie Butaye dat bezoekers elkaar met wederzijds liefde en respect ontmoeten en verbroederen. Iemand die een bezoek brengt aan de Pondfarm neemt een herinnering mee die indruk maakt vanuit de geschiedenis maar we geven ook perspectief en inspiratie mee voor de toekomst. 
Het logo bevat de kleuren van de 4 symbolische bloemen uit wo1. Wit: Belgische margeriet; lichtblauw: duitse vergeet me nietje; rood: britse poppy; paars: franse korenbloem
Pondfarm2024

Deze private Pondfarm Collectie werd gecontroleerd door de Federale Overheids Justitie (foj), Arro Ieper,
DOVO en is goedgekeurd op veiligheid van wapens en munitie door de heer Ide. Alle vondsten worden gerapporteerd aan de Belgische overheid en hebben een vergunning als erkend metaal detectorist.
Wij zijn niet verplicht aan een erkenning mits we enkel in bezit zijn van vrije, historische wapens.
 

Bezoek ook:

- Tank Poelcapelle

- Google Reviews

TripAdvisor