Lt. Rider & G5

trenchmap
Zie hier onderstaand het verslag van Tankcommander Lt Rider, heel moeilijk te vertalen van het origineel maar dit zal u al een idee geven wat deze tank in Sint-Juliaan heeft gedaan. De cijfers tussen de haakjes zijn de plaatsen aangeduid op de trenchmap hierboven.

 

G5 Report, 2553, f, Glenlivet, 2 Lt. Rider G5 werkte samen met de tank G6. Ze vertrokken om 4h ‘sochtends en liep al snel vast.(G16) In de tweede loopgraf van de Duitse frontlinie hadden ze een paar keer pech voor een uur(C11), maar bereikte uiteindelijk de Alberta bunker en de Tramlijn in St-Juliaan en volgden het. Tijdens het oversteken van de Steenbeek ontmoeten ze de tank G2 en G3 en zijn ze zo besloten om samen te patrouilleren met G2 rond de Steenbeek en rond St Juliaan, in zover de Hanebeek in handen was van de infanterie die een centrale lijn volgde van St-Juliaan met de weg naar Poelkapelle. (C12) De tank werd beschoten door geweren, blijkbaar in de omgeving van Springfield Farm. Twee tanks werden vernield in de nabijheid van G5. G5 heeft geprobeerd om deze wapens te vernielen door achter hen te rijden en te schuilen achter een haag langs de Hanebeek maar raakte hopeloos vastgelopen in de buurt van Border House en werd door de Crew verlaten. 4 bemanningsleden werden weggestuurd om de infanterie te helpen.(C18) Om 11: 39 vertrok de infanterie om een nieuwe lijn achter Border House en bezetten de tank. De Duitsers bezette later de tank G7 in de nabijheid van G2 aan de rechterkant.

Rider
Familie William Wilkinson Rider en Elizabeth Jane Bell (Rider), 1915, Zuid Afrika

William Wilkinson Rider (1861-1931) zit in de stoel op de linkerkant; Elizabeth Jane Bell Rider (1870-1950) William's vrouw in de stoel aan de rechterkant; Charles Geoffrey Rider (1892-1916) hun zoon op uiterst links; John Francis Victor "Jack" Rider (1897-1977) hun zoon die zijn hand op zijn heup houd en zijn andere hand op de rug van de stoel van zijn vader (Dit is Anthony Wilkinson Rider's vader, die met de Sopwith Camel vliegtuig in WWI vlogen); William Godfrey Coverdale Rider overleden geboren in 1898, overleden in 1921(met zijn hand op zijn moeder's, Elizabeth's stoel); Natalie Millicent Rider (1900-1918) (uiterst rechts in de rug); Edward Grenville Lindsay Rider (1903-1965) zittend op een stoel in de voorzijde aan de linkerzijde; Robert Alfred "Alf" Nelson Ruiter (1910- onbekend) (zittend in het midden); en zijn tweelingzus Kitty Ruiter (1910- Unknown) (zit aan de rechterkant). Dit is echt een "klassieke" Rider erfstuk. 2nd Lt. William Godfrey Coverdale Rider stierf in 1921 op 23jarige leeftijd, hij was een Zuid Afrikaan en Tankcommander van de G5 Glenlivet. Door middel van Geneologie werd de Familie van deze Lt. Rider teruggevonden in Engeland en Amerika, op 31juli 2017 komen ze precies na 100j, de gevonden tankstukken en site bezoeken op Pondfarm waar hun grootnonkel heeft gevochten.